Dragon Plastics Rotomoulding b.v.
(+31)(0)166-663831

ERKEND PRODUCENT

Door de jaren heen heeft Dragon Plastics honderden verschillende producten geroteerd in diverse vormen, kleuren, afmetingen, materialen en gewenste fysieke eigenschappen. Door deze ervaring zijn er rond het rotatiegieten binnen Dragon Plastics technieken ontwikkeld die de handling van de producten en de kwaliteit hiervan verbeteren. Een werkwijze die leidt tot een meer efficiënt productieproces en daardoor voordeel op kan leveren voor onze afnemers.

ONTWIKKELING EN ONTWERP

Het bedrijf maakt kunststof holle producten in opdracht van derden en beschikt derhalve niet over een eigen productlijn. Om een product te kunnen produceren is een rotatiegietmatrijs nodig. Deze matrijs wordt op basis van een aangeleverde 3D tekening 1-op-1 omgezet naar een matrijstekening. Een matrijs wordt niet in eigen huis gefabriceerd. Dit specialisme laten we graag over aan onze betrouwbare en vakkundige matrijzenmakers. De ontwikkeling en het ontwerp komen hoofdzakelijk bij de opdrachtgever vandaan. Uiteraard wordt er in de ontwikkeling en het ontwerp met de klant meegedacht. (Coolio International Freshboard Island 3.0) Dragon Plastics geeft aan wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en stuurt bij daar waar nodig is. Door intensief samen te werken ontstaat zo een kwalitatief goede en bruikbare matrijs. Een matrijs die voor Dragon Plastics goed handelbaar is en waarmee voor de klant een zo optimaal productresultaat behaald kan worden. Zo produceert Dragon Plastics voor Coolio International de kunststof Suitcase die geplaatst wordt op de koelmachine t.b.v. het Freshboard Island 3.0

UNIQUE SELLING POINTS

Naast de kennis van het rotatiegieten beschikt Dragon Plastics over extra onderscheidend vermogen. Waardeproposities die het verschil maken ten opzichte van concurrerende rotatiegietbedrijven in Nederland en daarbuiten.
- PE-schuimen: een wandversterkende toepassing in het product waarbij gewichtsbesparing en productversteviging een voorname rol spelen.
- PU-schuimen: het toepassen van Polyurethaanschuim voor een isolerende werking waarbij tevens een verstevigende werking van uit gaat.
- Betrokken medewerkers die met volle passie hun werk doen en de ruimte krijgen waardevolle ideeën en oplossingen aan te dragen. Dragon Plastics werkt namelijk als team!
- Klantgerichte ondersteuning van A-Z: de klant centraal met enkel oog voor een gewenste WIN-WIN situatie.
- Informele benadering en omgeving: Dragon Plastics laat graag in de eigen keuken meekijken. Werkwijze en sfeer kunnen op die manier gezien en geproefd worden.