Dragon Plastics Rotomoulding b.v.
(+31)(0)166-663831

RECYCLING

Dragon Plastics maakt in het productieproces voornamelijk gebruik van Polyethyleen (PE). Net als andere kunststoffen wordt PE niet snel door bacteriën afgebroken, waardoor het lang in het milieu kan rondzwerven. Hier staat tegenover dat het goed recyclebaar is: door de thermoplastische eigenschappen van PE kan het d.m.v. het rotatiegietproces weer worden omgesmolten tot een nieuw product.

Dragon Plastics heeft sinds eind 2013 een shredder in gebruik. De ontstane afvalstromen worden verkleind en het bewuste materiaal kan opnieuw worden ingezet. Op verantwoorde wijze wordt zo PE-materiaal van testseries/proefmonsters hergebruikt voor nieuwe producten. Dragon Plastics voert dit dus in eigen beheer uit. Onze bedrijfsvoering is gericht op het leveren van PE-kwaliteitsproducten. Om de specifieke eigenschappen van reeds geproduceerde artikelen voor recycling te behouden is het van wezenlijk belang te weten met welk PE-materiaal je te maken hebt. Nu het vermalen van materiaal in eigen huis plaatsvindt weten we voor 100% dat de gerecyclede PE-kwaliteit geschikt is voor nieuwe producttoepassingen. Klik hier voor meer informatie.

DUURZAAMHEID

Recycling kan dus bij het rotatiegietproces in zijn zuiverste vorm worden toegepast. Een bestaand product wordt vermalen in de shredder en van de ontstane granulaatkorrels kan dan een nieuw PE-product worden gevormd. Afhankelijk van de productspecificaties die de opdrachtgevers stelt kan bepaald worden of de nieuw gegenereerde kunststof hiervoor ingezet gaan worden. Dit hangt af van de gewenste homogeniteit van het product en sterkte-eigenschappen. De prijsstelling van de grondstof is hierbij ook niet onbelangrijk. Het is niet vanzelfsprekend dat gerecycled kunststofmateriaal lager in prijs is dan het standaardmateriaal. Extra (na-)bewerkingen kunnen de grondstofprijs dusdanig verhogen dat deze voor een opdrachtgever niet interessant genoeg meer is. Wanneer duurzaamheid en een 2e leven een rol gaan spelen komt het gerecycled kunststof pas in het juiste perspectief te staan.