Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

INNOVATIE

Dragon Plastics Rotomoulding is al jaren een onderscheidende speler in de markt als het gaat om innovatieve ideeën binnen het rotatiegietproces.

PU-SCHUIMTECHNIEK

Sinds geruime tijd wordt gebruik gemaakt van de specialistische PU-schuimingstechniek; hierbij wordt een hoogwaardig PU (hoge dichtheid met gesloten cellen, 45kg/m3) het product ingespoten waardoor in feite 2 zeer belangrijke eigenschappen worden toegevoegd, nl.: het verhogen van de isolatiewaarde en het versterken van het product zelf. Producten die PU-geschuimd zijn, zijn bijvoorbeeld de bekende pizzakoffer en de Lobsterbox©.

E-SCHUIMTECHNIEK

Een andere techniek die wordt toegepast is de zogenaamde PE-schuimmethode. Een techniek die wat betreft naam veel op de eerdergenoemde PU-schuimtechniek lijkt maar volledig anders toegepast wordt. Een relatieve kleine hoeveelheid van dezelfde grondstof als het product wordt met extra toevoeging op het eind van het proces de matrijs in geblazen. Hierbij vormt zich op de binnenwanden van het product een verdikte laag in een open celstructuur. Door deze werkwijze ontstaat een voelbaar lichter product door minder grondstofgebruik. De verdikking van de productwand zorgt voor extra stabiliteit en versteviging van het product. Een PE-geschuimd product is onder andere de ANWB-paal.