Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

Onverwoestbaar plastic met rotatiegieten

Met meer dan 30 jaar ervaring in de kunststof branche is Dragon Plastics een ware expert als het gaat om kunststof productie. We combineren de nieuwste ontwikkeling op het gebied van rotatiegieten met vertrouwd Nederlands vakmanschap. Ook gedurende het ontwerpproces kunnen we u helpen, door onze korte lijnen met matrijzenmakers.

Een werkelijk onverwoestbaar product

Maar waarom zou u nu voor rotatiegieten kiezen? Met rotatiegieten is het mogelijk om een werkelijk onverwoestbaar product te maken met duurzaam plastic. Door toepassing van de techniek wordt het product namelijk uit één stuk, dus naadloos, gemaakt. Hierdoor heeft het een enorm hoge slagvastheid en is het spanningsvrij. Het zal dus nooit kapot gaan en eventuele deuken in het materiaal kunnen makkelijk terug gevormd worden.

Duurzaam plastic voor onze rotatiegieten 

Dragon Plastics maakt uitsluitend gebruik van de beste grondstoffen. In dit geval heeft het als extra voordeel dat dit een duurzaam plastic is. Het is niet alleen duurzaam in het feit dat het meer dan 20 jaar mee kan en niet kapot gaat, maar ook dat je het materiaal kunt recyclen. Binnen rotatiegieten bij Dragon Plastics wordt namelijk polyethyleen (PE) gebruikt, waarvan de thermoplastische eigenschappen niet of nauwelijks veranderen. Dit duurzame plastic kan daardoor opnieuw als grondstof ingezet worden voor het maken van nieuwe, onverwoestbare producten.

Bent u benieuwd naar de verdere voordelen van rotatiegieten of wilt u meer weten over de onverwoestbare eigenschappen van het materiaal? Neem dan contact met ons op of vraag de Dragon Plastics Rotomoulding KIT aan om alle facetten van rotatiegieten in één keer te zien.