Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

Recycling van duurzame kunststoffen 

Dragon Plastics maakt in het productieproces voornamelijk gebruik van Polyethyleen (PE) plastic. Net als andere kunststoffen wordt Polyethyleen plastic niet snel door bacteriën afgebroken, waardoor het lang in het milieu kan rondzwerven. Hier staat tegenover dat polyethyleen één van de meest duurzame kunststoffen is, aangezien je het perfect kunt recyclen. Door de thermoplastische eigenschappen voor polyethyleen kan het d.m.v. het rotatiegietproces weer worden omgesmolten tot nieuwe polyethyleen producten. 

Kunststof recycling 

Dragon Plastics heeft sinds eind 2013 een shredder in gebruik. Met deze shredder worden de ontstane afvalstromen verkleind en kan het bewuste materiaal gerecycled worden en opnieuw worden ingezet. Op verantwoorde wijze wordt zo PE-materiaal van testseries/proefmonsters hergebruikt voor nieuwe polyethyleen producten. Dragon Plastics voert dit dus in eigen beheer uit. Onze bedrijfsvoering is gericht op het leveren van Polyethyleen plastic kwaliteitsproducten. Om de specifieke eigenschappen van reeds geproduceerde artikelen voor recycling te behouden is het van wezenlijk belang te weten met welk PE-materiaal je te maken hebt. Nu het vermalen van materiaal in eigen huis plaatsvindt weten we 100% zeker dat de gerecyclede PE-kwaliteit geschikt is voor het maken van nieuwe polyethyleen producten. Op deze manier kunnen we duurzame kunststoffen gebruiken zonder dat het de kwaliteit schaadt.

Duurzame kuststoffen bij Dragon Plastics 

Recycling kan dus bij het rotatiegietproces in zijn zuiverste vorm worden toegepast. Een bestaand product wordt vermalen in de shredder en van de ontstane granulaatkorrels kunnen dan nieuwe polyethyleen producten worden gevormd. Afhankelijk van de productspecificaties die de opdrachtgever stelt kan bepaald worden of de nieuw gegenereerde duurzame kunststof hiervoor ingezet gaat worden. Dit hangt af van de gewenste homogeniteit en sterkte-eigenschappen van het product. De prijsstelling van de grondstof is hierbij ook niet onbelangrijk. Zelfs wanneer duurzame kunststoffen gerecycled worden, is het niet vanzelfsprekend dat het gerecycled kunststofmateriaal lager is in prijs dan het standaardmateriaal. Extra (na-)bewerkingen kunnen de grondstofprijs dusdanig verhogen dat deze voor een opdrachtgever niet interessant genoeg meer is. Wanneer duurzaamheid en een 2e leven een rol gaan spelen komen de duurzame kunststoffen pas in het juiste perspectief te staan.

Meer weten over het recyclen kunststoffen?

Voor polyethyleen producten van hoge kwaliteit staat Dragon Plastics voor u klaar, ook wanneer u kiest voor recycling. Meer weten over het recyclen van duurzame kunststoffen bij Dragon Plastics? Neem dan contact met ons op. Maak gebruik van ons contactformulier, bel (+31)(0)166-663831 of mail naar info@dragonplastics.nl