Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

HET PROCES VAN KUNSTSTOF ROTATIEGIETEN

Bij kunststof rotatiegieten wordt één helft van een holle matrijs gevuld met kunststof poeder, voornamelijk polyethyleen (PE). Na het vullen wordt de matrijs gesloten en begint deze te draaien (roteren) om zowel de horizontale als verticale as. De draaiende matrijs wordt vervolgens in een oven geplaatst, waar de poeder bij een temperatuur van 240-325ºC vloeibaar wordt en tegen de matrijswand een uniforme laag vormt. Aan het einde van de verwarmingscyclus wordt de matrijs naar een koelkamer gebracht. Hier wordt de matrijs met behulp van lucht afgekoeld, waarbij het product uithardt. Daarna wordt het rotatiegieten gestopt en kan het product uit de matrijs worden genomen. Uiteindelijk houdt u een onverwoestbaar product over dat niet vergaat en tevens gerecycled kan worden.

Contact opnemen

VOORDELEN VAN KUNSTSTOF ROTATIEGIETEN

Kunststof rotatiegieten brengt vele voordelen met zich mee die andere productiemethodes niet bieden. Zo biedt rotatiegieten een hoge mate van kleur- en vormvrijheid en is het ook geschikt voor kleinere productseries. Dit aantal kan variëren van 10-10.000 stuks, waardoor het ook voor kleinere bedrijven een toegankelijke productiemogelijkheid is. Een product dat met behulp van rotatiegieten is gemaakt biedt tevens een enorm hoge slagvastheid en is spanningsvrij. Door toepassing van deze techniek kan het product namelijk uit één stuk, dus naadloos, worden gemaakt. Hierdoor is het vrijwel onverwoestbaar en kunnen deuken in het materiaal makkelijk terug gevormd worden.

Bij Dragon Plastics wordt het proces door onze experts bewaakt, om de kwaliteit van het eindresultaat te garanderen. Wij combineren het vertrouwde vakmanschap uit Nederland met de vele mogelijkheden van kunststof rotatiegieten voor het beste resultaat. Wij denken met u mee en kunnen altijd een oplossing op maat bieden. 

ANDERE KENMERKEN

Polyethyleen is de meest toegepaste kunststof in de wereld en is volledig recyclebaar. De thermoplastische eigenschappen veranderen na het rotatiegietproces niet of nauwelijks. Hierdoor kan gerecycled kunststof opnieuw als grondstof ingezet worden voor het maken van nieuwe producten. Belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat de afvalstromen goed worden gescheiden op grondstofsoort (eigenschappen) en kleur. Bij Dragon Plastics houden we met al deze zaken rekening, om u een optimaal product af te kunnen leveren.

Ondanks dat het niet snel door bacteriën afgebroken wordt en dus lang in het milieu kan rondzwerven, kan PE weer omgesmolten worden tot een nieuw product. Hierdoor verliest de kunststof wel deels haar onverwoestbare eigenschappen en wordt het kwetsbaarder. Daarom werkt Dragon Plastics uitsluitend met zuiver, ‘virgin’ kunststof voor het rotatiegieten proces zodat uw producten tientallen jaren mee kunnen. Voor producten waar de hoge slagvastheid minder belangrijk is, kan recycling ingezet worden ten behoeve van het milieu.

Van kunststof drijvers tot kunststof watertanks of juist woonaccessoires: de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat u informeren en neem contact met ons op! U kunt mailen naar info@dragonplastics.nl, bellen naar +31 (0)166-663831 of gebruik maken van het contactformulier. Wij helpen u graag verder. 

 

Kunststof rotatiegieten bij Dragon Plastics

Rotatiegieten in Nederland bij Dragon Plastics

Kunststof rotatiegieten in Nederland