Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

DRAGON PLASTICS & CIRCULAR PLASTICS ALLIANCE

Bewustwording op het gebied van duurzaamheid! Dat is wat wij samen met de leden van Circular Plastics Alliance willen creëren. Naast deze bewustwording willen we bij Dragon Plastics ook werken aan de reductie van op olie gebaseerde grondstoffen. Via Circular Plastics Alliance kunnen we met de leden actief gebruik maken van elkaars netwerk om zo afvalstromen optimaal in te zetten. Met onze uitgebreide kennis van rotatiegieten en het recyclen van duurzaam plastic leveren wij dagelijks een actieve bijdrage aan het optimaliseren van deze stromen.

Recyclen van duurzaam plastic

De Circular Plastics Alliance 

Evenwicht tussen mensen, natuur en bedrijven. Dat is waar Circular Plastics Alliance voor staat. Daarom werken ze aan innovatieve en duurzame oplossingen die zorgen voor minder verpakkingsafval en meer recycling. Zo kunnen we het verschil maken voor het milieu. Alle leden van de Circular Plastics Alliance focussen zich op het verkleinen van de CO2-voetafdruk en zijn zorgvuldig geselecteerd. Ontdek meer over de Circular Plastics Alliance.

Recyclen van duurzaam plastic

Recyclen van duurzaam plastic

Producten die tijden het proces als ‘afval’ worden gezien, worden bij ons in de werkplaats vermalen in onze shredder. Door middel van rotatiegieten kunnen deze plastic snippers opnieuw als grondstof ingezet worden voor het maken van nieuwe duurzame producten. Omdat het vermalen in eigen huis plaatsvindt weten we 100% zeker dat we beschikken over kwalitatief gerecyclede PE-kwaliteit voor het maken van nieuwe producten. Op deze manier kunnen we duurzame kunststoffen gebruiken zonder dat het de kwaliteit schaadt. Dit alles doen wij in eigen beheer. Meer weten over recycling bij rotatiegieten? Lees hier meer

Terug naar nieuws