Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

Overvloed aan kunststofrecyclaat

Door de coronacrisis en de lage olieprijs is de markt voor kunststofrecyclaat volledig ingestort. Magazijnen en opslagplaatsen puilen uit met duizenden zakken plastic afval. De vraag naar gerecycled plastic is gedaald omdat virgin kunststoffen, gemaakt van olie, een stuk goedkoper zijn geworden. Recyclers kunnen hierdoor hun gerecycled plastic niet meer kwijt. 

Een overvloed aan kunststofrecyclaat vanwege coronacrisis

Recycling bij Dragon Plastics

Bij Dragon Plastics gebruiken wij dit kunststofrecyclaat en maken er hoogwaardige ‘virgin’ kunststof producten van. Met onze in-house shredder wordt het plastic verkleind tot snippers. Door middel van rotatiegieten kunnen deze plastic snippers opnieuw als grondstof ingezet worden voor het maken van nieuwe duurzame producten. 

En dit alles geheel in eigen beheer! Omdat het vermalen in eigen huis plaatsvindt weten we 100% zeker dat we beschikken over kwalitatief gerecyclede PE-kwaliteit voor het maken van nieuwe producten. Op deze manier kunnen we duurzame kunststoffen gebruiken zonder dat het de kwaliteit schaadt. 

Een overvloed aan kunststofrecyclaat vanwege coronacrisis

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Voor polyethyleen producten van hoge kwaliteit staat Dragon Plastics voor u klaar, ook wanneer u kiest voor recycling. Meer weten over het gebruik van duurzame kunststoffen bij Dragon Plastics?

Neem contact op

Terug naar nieuws