Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

Recycling bij rotatiegieten

Jaarlijks wordt er wereldwijd 250.000.000.000 kilo plastic gemaakt, waarvan ongeveer de helft maar één keer wordt gebruikt en daarna weggegooid wordt. Hierdoor ontstaat er veel plastic afval, en drijft er ondertussen in de Grote Oceaan een plastic massa die ongeveer 34 keer zo groot is als Nederland! Bij Dragon Plastics zetten we ons al sinds 2013 in voor het verduurzamen van het productieproces door ons recycling project. 

Recycling bij rotatiegieten

Recycling van duurzame kunststoffen in rotatiegieten 

We maken in het productieproces voornamelijk gebruik van Polyethyleen (PE). Net als andere kunststoffen wordt PE niet snel door bacteriën afgebroken, waardoor het lang in het milieu kan rondzwerven. Hier staat tegenover dat polyethyleen één van de meest duurzame kunststoffen is, aangezien je het perfect kunt recyclen. Door de thermoplastische eigenschappen voor polyethyleen kan het d.m.v. het rotatiegietproces weer worden omgesmolten tot nieuwe polyethyleen producten. 

Duurzaamheid bij Dragon Plastics 

Producten die tijden het proces als ‘afval’ worden gezien, worden bij ons in de werkplaats vermalen in onze shredder. Daarnaast gebruiken we ook gebruikte producten of teruggestuurde producten om te recyclen. Door de shredder krijg je hele kleine stukjes PE die we weer kunnen compounderen met additives om tot een homogeen en kwalitatieve nieuwe grondstof te komen. En dit alles geheel in eigen beheer! Omdat het vermalen in eigen huis plaatsvindt weten we 100% zeker dat we beschikken over kwalitatief gerecyclede PE-kwaliteit voor het maken van nieuwe producten. Op deze manier kunnen we duurzame kunststoffen gebruiken zonder dat het de kwaliteit schaadt. 

Duurzame projecten van Dragon Plastics 

Werken met duurzaam kunststof en het verwerken van gerecycled PE in producten is niet alleen beter voor het milieu, maar het geeft ook mooie effecten aan je product. 

Alfa: tegengaan van de plastic soep 

De Alfa zitmeubelen zijn gemaakt van productie-afval en visnetten die opgevist zijn uit de oceaan. Hierbij dragen we niet alleen niet bij aan de plastic soep, maar gaan we hem ook nog tegen! 

Recycling bij rotatiegieten

POD for life: duurzaamheid in huis 

POD ontwerpt originele woonaccessoires in een bijzonder jasje gemaakt van gerecycled afval. Het gerecyclede materiaal geeft een trendy effect. 

Recycling bij rotatiegieten

Terug naar nieuws