Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

Bio-based bagagewagens van fonteinkruid

Fonteinkruid is een nachtmerrie voor watersporters en boten die varen in het Gooimeer en het Markermeer. Het blijft in de schroeven hangen en ook zwemmers hebben er last van. Om het water bevaarbaar te maken wordt er regelmatig gemaaid, wat een flinke berg fonteinkruid oplevert.

Fonteinkruid als grondstof

Dit kruid blijkt een goede duurzame grondstof voor kunststof producten te zijn. Dragon Plastics realiseerden voor Seijsener Recreatiechniek uit Zaandam een bio-based bagagewagen van gedroogd fonteinkruid. De vezels van het gedroogde kruid worden gezeefd en de goede delen worden gebruikt voor het plastic.

Duurzame kar van waterplanten

De bio-based bagagewagens bestaan ongeveer 40 procent uit het gedroogd fonteinkruid. Doordat er geen kleurstof is toegevoegd zijn de vezels nog goed zichtbaar, waardoor het product er grauw uit komt te zien. Zo komt het verhaal van het fonteinkruid nog beter tot z’n recht.

Meer weten over het gebruik van duurzame kunststoffen bij Dragon Plastics of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op en we adviseren u graag.