Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

Dragon Plastics is lid van Rethink

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststof producerende en- verwerkende industrie in Nederland. Als lid van Rethink proberen wij een zo breed mogelijk beeld te geven van onze industrie en de rol die wij spelen in de verduurzaming van onze samenleving.

Innovatie in de kunststofbranche

De innovatieve kunststofbranche werkt continu aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van activiteiten en producten. De overvloed aan mogelijkheden en toepassingen maken kunststof tot zeer geliefde en waardevolle materialen.

Bij Rethink staan thema’s zoals nut, veiligheid, duurzaamheid, (her) gebruik, recycling en innovatie van producten prominent op de agenda. Daarnaast kijken we als industrie gezamenlijk natuurlijk hoe wij bijdragen aan het realiseren van CO2-reductie en circulaire economie.

Duurzame productie | Dragon Plastics

Duurzaam en recyclebaar plastic helpt!

Plastic en Rubber voegen waarde toe aan de samenleving. Plastic helpt beschermen, besparen, ontwikkelen, verzorgen en innoveren. We hebben gemerkt dat niet iedereen hiervan op de hoogte
is. Met Rethink willen we daar verandering in brengen en laten zien dat plastic niet zo slecht is, zolang het maar duurzaam en recyclebaar is.

De duurzame productie bij Dragon Plastics

Bij Dragon Plastics zetten we ons al sinds 2013 in voor het verduurzamen van het productieproces door ons recycling project. We maken gebruik van Polyethyleen (PE) in ons productieproces, één van de meest duurzame kunststoffen die er is, aangezien je het perfect kunt recyclen. Wij recyclen daarnaast plastic afval door dit te vermalen in onze shredder om er zo nieuwe kunststof materialen van te produceren. Lees meer over recycling bij rotatiegieten.

Benieuwd hoe Dragon Plastics kan helpen met het produceren van duurzame kunststof onderdelen? Neem contact met ons op, wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bekijken.