Dragon Plastics Rotomoulding b.v.

De voordelen van kunststof rotatiegieten

Rotatiegieten is het spanningsvrij verhitten van kunststofpoeder in een matrijs, om allerlei soorten kunststof producten te vormen. Bijna alles is mogelijk door middel van rotatiegieten. Kunststof rotatiegieten brengt vele voordelen met zich mee.

Voordelen van Kunststof Rotatiegieten

De lage investeringskosten van kunststof rotatiegieten

Door de lage matrijskosten heeft de productie van kunststof rotatiegieten geen hoge investeringskosten. Hierdoor kun je voordelig kwalitatieve kunststof producten produceren. De producten zijn door middel van rotatiegieten van hoge kwaliteit. Ze hebben geen naden of ongelijken, waardoor ze slagvast en stevig zijn. Hoogwaardige kunststof producten tegen lage investeringskosten.

Kunststof rotatiegieten: een duurzaam productieproces

De producten die gemaakt worden door rotatiegieten zijn makkelijk recyclebaar en dus zeer duurzaam. Bij Dragon Plastics zetten we ons al sinds 2013 in voor het verduurzamen van het productieproces door ons in-huis recycling project. Bij het rotatiegieten maken we gebruik van Polyethyleen (PE), één van de meest duurzame kunststoffen, aangezien je het perfect kunt recyclen. Het rotatiegietproces zorgt ervoor dat het plastic weer omgesmolten kan worden tot nieuwe polyethyleen producten.


Voordelen van Kunststof Rotatiegieten

Geschikt voor grote en kleine kunststof productseries

De productie is bij rotatiegieten relatief kort ten opzichte van andere methoden. Hierdoor kunnen we goed grotere bestellingen aan, maar is het ook geschikt voor kleinere productseries. Dit aantal kan variëren van 10-10.000 stuks, waardoor het ook voor kleinere bedrijven een toegankelijke productiemogelijkheid is. Kunststof rotatiegieten bij Dragon Plastics Kunststof rotatiegieten is duurzaam, slagvast en voor iedere ondernemer toegankelijk door de lage investeringskosten en mogelijkheid tot kleine oplages. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Dragon Plastics. We adviseren je graag over de toepassing en mogelijkheden voor jouw product. Neem contact met ons op via info@dragonplastics.nl of +31 (0)166-663831. Wij helpen je graag verder!