Dragon Plastics Rotomoulding b.v.
KUNSTSTOF BESCHERMKAP VOOR STEKETEE

KUNSTSTOF SCHOFFELMACHINE ONDERDELEN VOOR STEKETEE IC

Als innovatief bedrijf in rotatiegieten mogen wij onze bijdrage leveren aan vele fantastische projecten. Zo mochten wij ook een dubbelwandige beschermkap ontwikkelen voor de schoffelmachine van Steketee. Voorzien van Polyethyleen (PE) -schuim en de nodige inserts is deze vormvaste kap een fraai onderdeel geworden van de machine.

Automatische schoffelmachine van Steketee

De Steketee IC is een automatische schoffelmachine die aan de hand van camerabeelden de positie van cultuurplanten kan berekenen. Door dit systeem kan er nauwkeurig en snel om deze planten heen geschoffeld worden. De machine kan in alle op rij staande groene planten schoffelen en er zijn ook uitbreidingsmogelijkheden beschikbaar voor andere gewassen. Daarnaast is de IC te combineren met alle schoffeltechniek van Steketee. Het is hierdoor een toekomstbestendige machine geworden die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden, waar Dragon Plastics haar steentje aan bij heeft mogen dragen.

Onverwoestbare schoffelmachine onderdelen

Het schoffelen van gewassen gaat meestal gepaard met ruwe omstandigheden en veel trillingen. Onderdelen van de machines die hiervoor gebruikt worden zijn daardoor onderhevig aan slijtage, waardoor ze niet al te lang mee kunnen. Steketee zocht naar een oplossing en Dragon Plastics kon deze bieden. Met hoogwaardig polyethyleen ontwikkelden wij door middel van rotatiegieten een onverwoestbare, dubbelwandige beschermkap voor de Steketee IC. Zelfs met grof geweld is deze kap niet kapot te krijgen, wat het een perfect onderdeel maakt voor deze schoffelmachine.

Voordelen van rotatiegieten voor machinebouw

Naast dat wij met rotatiegieten onverwoestbare producten van polyethyleen kunnen maken die vele jaren mee gaan, heeft u aan Dragon Plastics een partner die met u meedenkt gedurende het ontwerpproces. Met meer dan 30 jaar ervaring tillen wij kunststof productie naar een hoger niveau. Rotatiegieten is uitermate geschikt voor kleinere productseries en gaat gepaard met lage matrijskosten. Dit biedt veel voordelen voor bedrijven die producten in kleine oplages willen verkopen.

Wilt u weten hoe rotatiegieten bij kan dragen aan uw productieproces? Neem dan contact met ons op! Wij bekijken samen met u de mogelijkheden en denken met u mee.