Dragon Plastics Rotomoulding b.v.
Part of Wybelt: Duurzaam Design

Part of Wybelt: Duurzaam Design

Initiatiefnemer Susan Kokke heeft in samenwerking met Green Furniture Circle de Wybelt ontwikkeld: een circulaire wiebelkruk waarbij de gebruiker zelf kiest of je wiebelt of niet door de kruk om te draaien. Dragon Plastics zorgde ervoor dat dit duurzame product gerealiseerd kon worden. Met ons recycling programma kon de Wybelt namelijk gemaakt worden van 100% gerecycled materiaal. De kruk is ideaal voor op scholen, bedrijfsruimtes of gewoon voor in de woonkamer.

“De Wybelt bestaat uit 100% gerecycled materiaal.”

Dragon plastics maakt gebruik van een van de meest duurzame producten, Polyethyleen ofwel PE. We maken gerecycled materiaal zo klein mogelijk in onze shredder, om het vervolgens d.m.v. het rotatieproces smeltend weer tot een nieuw polyethyleen product te maken. Dit alles gebeurt in eigen huis zodat we zeker weten dat het 100% beschikt over gerecycled PE-kwaliteit. Zo ook bij de Wybelt.

Duurzaam Design

De Wybelt kan oneindig worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies en is dus 100% circulair. Meer weten over het gebruik van duurzame kunststoffen bij Dragon Plastics of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op en we adviseren u graag.